Demirleme Ekipmanı Bakım İpuçları

02-07-2024 17:47
Demirleme Ekipmanı Bakım İpuçları

Tekne bakımı hakkında düşünürken, özellikle zamanının çoğunu teknenin dışında ve suyun içinde geçirdiği için çapa gibi bir şeyi gözden kaçırmak kolaydır.

Tekne demirleme ekipmanı bakım ipuçları




Ancak, diğer tüm ekipmanlar gibi, çapa ve ona eşlik eden bileşenlerin düzgün çalışmasını sağlamak ve ömrünü uzatmak için bakıma ihtiyacı vardır. İşte teknenizin çapalama ekipmanının iyi çalışmasını ve uzun ömürlü olmasını sağlamak için bazı temel bakım ipuçları. 

Çapalama Ekipmanını Temiz ve Yağlanmış Tutun

Korozyonu önlemek ve her şeyin verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için her kullanımdan sonra çapayı ve halatı tatlı suyla yıkayın .

Temiz tekne çapası

 

Bir tekneyi demirleme işlemi sırasında kir, döküntü ve tuzlu su kalıntılarını gidermek için her şeyi düzenli olarak temizlediğinizden emin olun :

Zinciri ve çapayı her kullanımdan sonra durulamak tuzun temizlenmesine ve paslanmanın önlenmesine yardımcı olur. Ayrıca , korozyona karşı ek bir koruma katmanı için çapa zincirini deniz gresi ile yağlamalısınız . Çapa kaldırma veya vinç dahil olmak üzere tüm hareketli parçaları temiz ve yağlanmış tutun .

Çapalama Ekipmanını Düzenli Olarak Denetleyin

Çapa halatını ara sıra korozyon ve hasar açısından incelemek için yerleştirin. Çapa halatı kullanıyorsanız, yıpranma, kopmalar ve genel stabilite açısından inceleyin. 

Çapa zinciri için, bağlantıların korozyondan arınmış ve kopma riski taşımadığından emin olmak için donanımı kontrol edin. Gevşek veya eksik bağlantı elemanları olup olmadığını düzenli olarak inceleyin ve gerektiğinde bu parçaları onarın veya değiştirin. Zinciri iyi durumda tutmanın bir yolu, ara sıra uçları değiştirmektir, böylece bir ucu alt uçta olmanın tüm acısını çekmez. 

yrıca, motor, güvenlik özellikleri ve kontroller dahil olmak üzere çapa ırgatını da test edin ve etkili bir şekilde çalıştığından emin olun. Eğer ırgatta yağ bulunan bir dişli kutusu kullanılıyorsa, bayat olmadığından emin olmak için yağı ve hala iyi olduklarından emin olmak için yağ contalarını kontrol edin. 

Çapayı Uygun Şekilde Saklayın

Küf ve küflenmeyi ve ayrıca korozyonu önlemek için çapayı ve halatı kuru, iyi havalandırılan bir yerde saklayın . Ayrıca, çapayı asla uzun süreler boyunca suyun altında bırakmayın.

Çapayı kaldırmadan önce iyice yıkayıp kurulayın ve çapa dolabının temiz ve kuru olduğundan, halatı sarmak için yeterli alan olduğundan emin olun.

Yedek Ankraj Ekipmanı Bulundurun

Bu bir bakım ipucu değil, sadece iyi bir önlem olarak eklediğimiz bir şey: her zaman yedek bir çapa bulundurun ve bir şey takılıp kalırsa veya koparsa ve kurtarılamazsa diye teknede demir atın. 
Bu temel demirleme ekipmanı bakım ipuçları, teknenizin demirleme işlemlerinin sorunsuz, güvenli ve etkili bir şekilde gerçekleşmesini sağlamanın yanı sıra kullandığınız ekipmanı da korumanıza yardımcı olabilir. 

 

 














IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.